schab srodkowy

WÄ…tki
 
destiny23 Come with me ...

Temat: Informacje
...jest mięso o miękkiej, soczystej i jednolitej tkance, nie dzielącej się na sprężyste włókna. Warunkom tym odpowiadają przede wszystkim następujące elementy tuszy poszczególnych zwierząt: cielęcina: udziec - na szyncle, steki i medaliony; górka na kotlety, łopatka i kark na mięso mielone; wołowina: polędwica - na befsztyk, brizole i filety; część biodrowa - na befsztyki; łopatka i kark - na mięso mielone; wieprzowina: schab środkowy i karkowy - na kotlety; szynka - na sznycle i steki; baranina i dziczyzna: comber i górka - na kotlety i befsztyki; udziec - na sznycle i medaliony; kark i łopatka - na mięso mielone; konina: polędwica - na befsztyki. Smażenie jest procesem przebiegającym przy silnym ogrzewaniu mięsa na gorącym tłuszczu na patelni. Mięso można również smażyć bez tłuszczu, bezpośrednio na bardzo silnie rozgrzanej patelni teflonowej. Do...
Źródło: ekipa.eu/forum/viewtopic.php?t=2528



Temat: DIETA ZUZLA XXV
7.30 jabłko 8.00 piernik orkiszowy (wg. Karuzeli Smaków), twaróg 0%, powidła śliwkowe, maślanka, pomidory, ogórki, surówka z marchewki 13.00 zupa z zielonej soczewicy (wywar warzywny, zielona soczewica, pomidory, czosnek, oliwa z oliwek), papryka, pomidory, ogórki, 18.00 pieczony schab środkowy, brokuły, pomidory, ogórki z cebulką i śmietaną Pozdrawiam Agnieszka
Źródło: montignac.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5330


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mangustowo.htw.pl
  •  
    Copyright © 2006 MySite. Designed by Web Page Templates