Temat: Informacje ...jest mięso o miękkiej, soczystej i jednolitej tkance, nie dzielącej się na sprężyste włókna. Warunkom tym odpowiadają przede wszystkim następujące elementy tuszy poszczególnych zwierząt:
cielęcina: udziec - na szyncle, steki i medaliony; górka na kotlety, łopatka i kark na mięso mielone;
wołowina: polędwica - na befsztyk, brizole i filety; część biodrowa - na befsztyki; łopatka i kark - na mięso mielone;
wieprzowina: schab środkowy i karkowy - na kotlety; szynka - na sznycle i steki;
baranina i dziczyzna: comber i górka - na kotlety i befsztyki; udziec - na sznycle i medaliony; kark i łopatka - na mięso mielone;
konina: polędwica - na befsztyki.
Smażenie jest procesem przebiegającym przy silnym ogrzewaniu mięsa na gorącym tłuszczu na patelni. Mięso można również smażyć bez tłuszczu, bezpośrednio na bardzo silnie rozgrzanej patelni teflonowej. Do... Źródło: ekipa.eu/forum/viewtopic.php?t=2528
Temat: DIETA ZUZLA XXV 7.30 jabłko
8.00 piernik orkiszowy (wg. Karuzeli Smaków), twaróg 0%, powidła śliwkowe, maślanka, pomidory, ogórki, surówka z marchewki
13.00 zupa z zielonej soczewicy (wywar warzywny, zielona soczewica, pomidory, czosnek, oliwa z oliwek), papryka, pomidory, ogórki,
18.00 pieczony schab środkowy, brokuły, pomidory, ogórki z cebulką i śmietaną
Pozdrawiam Agnieszka Źródło: montignac.com.pl/forum/viewtopic.php?t=5330
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plmangustowo.htw.pl
|