Temat: KÄ…cik kulinarny drogie panie, zrobilem schab na parze, tak jak napisala trzynastka 2x 45 min. byl smaczny ale suchy. jedyna zaleta byla mozliwosc pokrojenia go na super cienkie plasterki. na kamapkach z majonezem byl juz mniej suchy
ostatnio zakisilem burki czerwon i zropbilem barszczyk REWELACJA, juz nigdy nie kupie barszczyku w proszku.
jacek Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=570
Temat: Kącik kulinarny Właśnie robię eksperyment. Przepis dostałam od siostry, ciekawa jestem jak mi się uda.
Ponieważ nie mam piekarnika, a wędliny ze sklepu sąĂ‚ takie sobie, próbuję zrobić schab na parze ;)
Mięso naciera się solą, pieprzem i majerankiem i wstawia na dobę do lodówki (opcji przyprawiania może być dużo, to wersja podstawowa). Na drugi dzień schab zawija się w lnianąĂ‚ ściereczkę (takąĂ‚ do wycierania naczyń), wiesza w garnku (przymocowując sznurkiem/nitką do uszu garnka), wlewa wrzątek - koniecznie poniżej poziomu mięsa - i parzy 45 min. z jednej i 45 min. z drugiej strony. Woda ma mocno parować,... Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=570
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plmangustowo.htw.pl
|