schab na parze

WÄ…tki
 
destiny23 Come with me ...

Temat: KÄ…cik kulinarny
drogie panie, zrobilem schab na parze, tak jak napisala trzynastka 2x 45 min. byl smaczny ale suchy. jedyna zaleta byla mozliwosc pokrojenia go na super cienkie plasterki. na kamapkach z majonezem byl juz mniej suchy ostatnio zakisilem burki czerwon i zropbilem barszczyk REWELACJA, juz nigdy nie kupie barszczyku w proszku. jacek
Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=570



Temat: KÄ…cik kulinarny
Właśnie robię eksperyment. Przepis dostałam od siostry, ciekawa jestem jak mi się uda. Ponieważ nie mam piekarnika, a wędliny ze sklepu sąĂ‚ takie sobie, próbuję zrobić  schab na parze ;) Mięso naciera się solą, pieprzem i majerankiem i wstawia na dobę do lodówki (opcji przyprawiania może być dużo, to wersja podstawowa). Na drugi dzień schab zawija się w lnianąĂ‚ ściereczkę (takąĂ‚ do wycierania naczyń), wiesza w garnku (przymocowując sznurkiem/nitką do uszu garnka), wlewa wrzątek - koniecznie poniżej poziomu mięsa - i parzy 45 min. z jednej i 45 min. z drugiej strony. Woda ma mocno parować,...
Źródło: forum.niesmiertelni.pl/viewtopic.php?t=570


  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • mangustowo.htw.pl
  •  
    Copyright © 2006 MySite. Designed by Web Page Templates